Zimske Gume – Adam Auto Servis

Svi znamo da je krajnje vreme i da moramo… ali..

Šta treba da proverite pre nego što se odlučite da kupite zimske gume

Nove gume mogu biti skupe, ali su neophodne za Vaše vozilo, stoga nije iznenađujuće da se možete naći u iskušenju da se odlučite za najjeftiniju kupovinu guma koju možete naći. Razmislite i budite oprezni, kako kaže stara izreka „koliko para toliko muzike“, a trenutna ušteda može, dugoročno, imati kao posledicu veće troškove.

Izbor pravih guma ne tiče se samo bezbednosti, on utiče i na ekonomičnost potrošnje goriva, upravljanje i zaustavni put, kao i na udobnost i kvalitet vožnje. Pre nego što se odlučite za kupovinu guma koja se čini previše povoljnom da bi bila istinita, informisaćemo Vas o svim odgovarajućim proverama koje treba izvršite kako biste izbegli neprijatna iznenađenja (i troškove) u periodu nakon kupovine.

Naši stručnjaci su tu kako bi Vam pomogli da kupite gume koje Vam najbolje odgovaraju. Kontaktirajte nas klikom na sledeći link OVDE

Razlika između jeftinih i vrhunskih guma, ili „koliko para toliko muzike“

Sve gume izgledaju veoma slično, međutim, cene guma se značajno razlikuju. Iako se mogu činiti kao proste, savremene gume sa sastoje od 19 do 25 različitih komponenti. Razlika između vrhunskih i guma sa povoljnim cenama može biti i nekoliko hiljada dinara, tako da se nameće pitanje šta zapravo dobijate za Vaš novac?

Iza vrhunskih guma kriju se velika ulaganja i u razvoj i u istraživanje tehnologije guma. Ovaj visoki standard inženjeringa i testiranja bezbednosti je ono što gume čini bezbednim i izdržljivim. Testiranja proizvoda konstantno pokazuju da vrhunske gume nadmašuju one najjeftinije po performansdama, kada se radi o prianjanju, ekonomičnosti potrošnje goriva i habanju.

Razmotrite Vaše potrebe za gumama

Iako će cene guma uvek igrati značajnu ulogu kada je reč o Vašem izboru, cena guma nikad ne treba da bude isključivi činilac za odlučivanje pri kupovini. Vaše gume su iznad svega ulaganje sa kojim ćete morati da živite godinama, dok ih ne zamenite novima. Stoga razmatranje nekih od ovih pitanja zaslužuje da odvojite malo vremena:

Koja osobina guma je Vama najvažnija: Dugotrajnost? Ekonomičnost potrošnje goriva? Udobnost vožnje? Niži nivo buke? Bolja kontrola upravljanja? Sve pogodnosti u jednoj gumi?

Kada utvrdite koji su Vaši prioriteti i očekivanja od gume zapitajte se da li mogućnosti kupovine guma koje ste ustanovili zadovoljavaju ove potrebe.
Ostali kriterijumi koje biste mogli razmotriti jesu bezbednost, što obuhvata i pitanje ponašanja gume kada je istrošena. Kako su Vaše vozne navike svojstvene samo Vama, naši profesionalci Vam mogu dati dodatne informacije kako bi ste mogli napraviti pravi izbor.

Pitanje lažne ekonomičnosti: Uzimanje u obzir veka trajanja Vaših guma

Vek trajanja guma obuhvata mnoge elemente koji mu doprinose, uključujući navike vozača, klimatske i uslove na putu. Dok odgovarajuća nega može da produži vek trajanja guma, jedan od najbitnijih faktora koji određuje dužinu upotrebnog veka gume jeste njen kvalitet. Neki proizvođači daju procene trajanja guma i predviđanja u vezi sa istim koja su zasnovana na njihovim testiranjima.

Za očekivati je da će gume za sva godišnja doba trajati prilično dugo, dok se namenske gume visokih performansi, kao i gume vrhunskih performansi koriste nešto kraće. Dok gume koju su namenjene za američko tržište imaju uniformnu ocenu kvaliteta gume (ili UTQG) kojom se ocenjue trošenje šare, ista se ne sreće uvek kod guma za evropsko tržište.

Pokušavati da se precizno odredi dužina upotrebnog veka guma koje kupujete je uzaludno, ali ako tražite da za uloženi novac dobijete odgovarajuću vrednost, trošenje šare uvek treba uzeti u obzir. Naposletku, gume vrhunskih brendova mogu da traju znatno duže nego gume sa povoljnom cenom, donoseći Vam uštedu u budućnosti.

Potrudite se da znate za šta plaćate

Danas možete kupite gume i onlajn i na prodajnim mestima. Postarajte se da angažujete stručnjake koji će Vam pomoći da identifikujete najbolju gumu za Vas, te koja će Vam pružiti najbolju uslugu.
Otkrijte naš asortiman u vezi sa gumama klikom OVDE 

Donesite informisanu odluku tako što ćete čitati analize!

Nakon što ustanovite koje su najbolje opcije kupovine guma za Vaše potrebe i prilikom razmatranja opcija, analize koje su izvršili kupci predstavljaju korisnu alatku koja Vam može pomoći u donošenju odluke. Šta drugi ljudi imaju da kažu o tome koliko je trajala određena guma kod njih, koliko je guma bučna u vožnji, kakva je u upravljanju i koje su joj performanse kada je reč o potrošnji goriva? Kada ste spremni da donesete odluku, naši stručnjaci su Vam na raspolaganju sa profesionalnim savetima, od svetski priznatih proizvođača zimskih guma svi se nalaze u našem asortimanu…

Želimo Vam bezbednu i prijatnu vožnju! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *