Zimske gume – Adam Auto Servis Zemun i Novi Beograd

ZIMSKE GUME

Poštovani prijatelji,

Ovom prilikom Vas podsećamo da se zimske gume na Vašim limenim ljubimcima trebaju naći od 01.11. do 01.04.  Po zakonu koji propisuje Agencija za bezbednost saobraćaja NISTE U OBAVEZI IMATI STROGO ZIMSKE GUME, što Vam mi NE PREPORUČUJEMO! u nastavku teksta ćemo pojasniti i zašto.

Ako vremenski dozvoljavaju tj. ako nema snega i leda na putevima dovoljno je da (po zakonu) imate gume koje imaju dubinu gazećeg sloja (šare na gumama) 4 i više mm.

Razlika između ZIMSKE I LETNJE GUME je u samom sastavu materijala od koga je napravljena. UNIVERZALNA GUMA  je kompromis.

Svi svetski vodeći brendovi ulažu mnogo napora i rada kako bi postigli pravu kombinaciju, za sada ima dokazano veoma dobrih rezultata, ali nijedna kompanija koja ih pravi nije izbacila iz proizvodnje sezonske gume što govori da zimsku ili letnju gumu u potpunosti ne može da zameni univerzalni pneumatik.

ZIMSKE gume su po svom sastavu mekše i sva svoja svojstva mogu da Vam pruže sve dok temperatura ne pređe 10 stepeni Celzijusa, tada je premekana po sastavu i mnogo brzo se troši pri tome ne pružajući sigurnost prilikom vožnje.

LETNJE gume prilikom pada temperature postaju krute, proklizavaju, ne pružaju ni S od SIGURNOSTI jer po svom dizajnu nisu prilagođene da izbace tu količinu “materijala” iz sebe.

Ako želite bezbedno da se vozite, da imate kontrolu nad vozilom i sačuvete i sebe i druge u saobraćaju u kome svi učestvujemo postavite na sve točkove ZIMSKE GUME, ne zbog zakona, zbog svih nas!

Poštujući Vaše vreme radimo po principu zakazivanja termina u oba naša servisa.

  • Servis ZEMUN raspolaže sa tri mesta predviđena za zamenu pneumatika i jedno mesto za reglažu trapa.
    Adresa: Prilaz 42, 11080 ZEMUN, tel: +381 11 2100 700
  • Servis NOVI BEOGRAD raspolaže sa 9 mesta predviđenih za vulkanizerske usluge kao i sa dva mesta za reglažu trapa.
    Adresa: Tošin Bunar 166, 11070 Novi Beograd, tel: +381 11 26 95 844

  OVDE  se nalazi kontakt forma gde nas takođe putem mail-a možete kontaktirati.

Tu smo da Vas posavetujemo, pomognemo pri odabiru i sprečimo vaše neprijatne situacije!

Adam Auto Servis

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *