UŠTEDITE u LETNJOJ SEZONI

UŠTEDITE U LETNJOJ SEZONI jer ako razmišljate o vožnji zimskih guma tokom cele godine, postoje jaki argumenti protiv toga. Mnogo brže ćete istrošiti gume. Kompromis može biti u vožnji i korišćenju UNIVERZALNIH pneumatika za sva četiri godišnja doba. Jedino tada zamena guma dva puta godišnje ne mora da vas košta vašeg dragocenog vremena. Evo šta treba da znate.

4 razloga zašto NE voziti zimske gume i kako da ustedite u letnjoj sezoni

1. Zimske gume se troše brže na toploti
Jer su napravljene sa fleksibilnijom gumenom smešom koja pomaže da se postigne najbolje prianjanje na putu u snežnim i ledenim uslovima. Guma za letnju sezonu je napravljena od tvrđe gume koja može izdržati vrelinu asfalta.

Razlike između sezonskih i zimskih guma

Toplina je zaista neprijatelj za zimske gume, koje su predviđene da se koriste kada su temperature ispod 10°C. Zimske gume koje koristite na vrućem asfaltu će se istrošiti mnogo brže nego što se očekivalo. Pošto su napravljene sa mekšom smešom, one će takođe imati tendenciju neujednačenog ponašnja pošto se voze u pogrešnim uslovima.

2. To će vas koštati, a ne uštedeti novac!
Leti vozite zimske gume i niste sigurni i bezbedni, a zimi ono što je preostalo posle surovog topljenja po asfaltu ni ne liči više na zimsku gumu…. ponovo dolazimo da ste ne bezbedni… UŠTEDA ni na vidiku!!!
Hajde idemo još korak dalje…. Takođe ćete platiti više za gorivo kada koristite zimske gume tokom letnje sezone. Na vrućem asfaltu, one se kotrljaju sa mnogo više trenja nego gume izgrađene za toplo vreme. Ovaj veći otpor kotrljanja znači veću potrošnju goriva.
Ni Majka Priroda vam ne daje nikakve prednosti jer ćete doprinositi većim emisijama štetnih gasova iz upotrebe više goriva. Kao i kod svake investicije, uštedite novac kada dobijete najveću vrednost od vaših guma. Jedan od načina da dobijete najduži životni vek od guma je da ih koristite za ono za šta su ih napravili.

3. Problemi pri trakciji i upravljanju
Za toplije vremenske periode potrebno je da pređete na letnje ili sezonske gume… Vaše upravljanje automobilom je kompromitovano tokom vrele letnje sezone. Zamislite da morate napraviti nagli manevar, a vaše gume su mekane i mekane i mekane…. Nećete dobiti onu vrstu oštre reakcije koja vam je potrebna da biste izbegli kamion za isporuku kobasica. Zaustavni put je takođe veliki problem jer zimske gume zahtevaju malo više vremena za kočenje na mokrom ili suvom asfaltu. Osim toga, kada se ponovo pojavi hladno vreme, oslanjate se na istrošene gume. Gume dizajnirane za zimu će dobiti neravnomerno trošenje ramena i brže habanje gazećeg sloja ako se koriste tokom letnje sezone. Zimski pneumatici sa istrošenim blokovima gazećeg sloja ne obezbeđuju toliko prianjanje na ledenim, snežnim površinama. Bez dubokih žljebova i neoštećenih vučnih karakteristika, vaše gume neće kanalisati ni sneg, ni bljuzgu ni vodu. Kada je u pitanju vuča, nedostatak dubine gazećeg sloja je veći sigurnosni rizik zimi.

4. Zamena guma može biti jednostavna i nemora da traje dugo
Zamena zimskih pneumatika za letnje pneumatike ili za sve sezone dvaput godišnje samo je veliki napor ako to uradite sami. Vaš ukupni trošak po kilometru će biti najniži kada vozite sa gumama koje su prikladne za sezonu i uslove vožnje. Od njih ćete dobiti najveću kilometražu zajedno sa kontrolom i vučom koju ste platili. A vi ćete biti sigurniji na putu.

Kod nas na poziv možete zakazati vaš termin za zamenu pneumatika i ostale vulkanizerske usluge za koje god da ste se odlučili ili jednostavno možete da se konsultujete sa nama o pneumaticima koji su predviđeni za vaše vozilo, obaviti kupovinu, montažu pneumatika, ispraviti felne po potrebi, uraditi reglažu trapa, ostaviti pneumatike u Hotelu za gume

Stojimo vam na raspolaganju. Kontakt podaci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *