Udobnost vožnje

Da li je vaše vozilo pomalo “grubo” u vožnji? Udobnost vožnje je nešto što može da se reši pravim odabirom gume za vaše vozilo, znamo da je finansiski faktor presudan, ali Vi ipak zaslužujete sigurnost, bezbednost i udobnost voženje vašim automobilom!

Današnji post objašnjava kako pneumatici utiču na udobnost vožnje i buku na putu. Čitajte dalje ili nas kontaktirajte za besplatne konsultacije i dobijte pomoć u pronalaženju najboljih auto guma za vaše jedinstvene potrebe i budžet.

Većina vozača nije svesna koliko dizajn pneumatika utiče na performanse vašeg vozila i udobnost vožnje, kada se guma zakotrlja putem. Naravno, postoji mnogo faktora koji utiču na to kako se vaš automobil, kombi ili terensko vozilo glatko vozi, uključujući kvalitet vaših točkova i vešanja. Ali bez pravih guma, čeka vas neravna i bučna vožnja, čak i sa vrhunskim točkovima i vešanjem.

Hajde da razgovaramo o nekoliko različitih načina na koje gume utiču na udobnost vožnje.

Prvo, postavljanje bočnih elemenata može u velikoj meri uticati na udobnost vožnje i buku na putu. Da bi smanjili uočenu buku pneumatika i zvučne vibracije, neki inženjeri pneumatika selektivno raspoređuju elemente gazećeg sloja različitih veličina po obodu pneumatika, u procesu poznatom kao sekvenciranje koraka. Ovo ravnomernije raspoređuje buku koju generiše dizajn bloka gazećeg sloja, čineći je manje uočljivom.

Još jedan faktor u vašoj udobnosti u vožnji i stvaranju buke na putu je način na koji vazduh izlazi kroz praznine pneumatika kada se njegova kontaktna površina susretne sa putem. Postavljanje ovih šupljina, koje su praznine između podignutih blokova gazećeg sloja, kao i lamela pneumatika, može u velikoj meri uticati na nivo buke na putu koja se stvara.

Pored toga, inženjering bočne strane gume takođe može uticati na buku i ​​udobnost vožnje. Bočni zidovi pomažu gumama da apsorbuju vibracije, što ne samo da sprečava višak buke, već i vašem sistemu vešanja daje malo odmora. Deblji bočni zidovi mogu pomoći da se priguši buka apsorbujući više buke sa puta.

Konačno, gumene mešavine gume takođe mogu uticati na nivo buke. Čvrđe smeše, poput onih koje se koriste na letnjim gumama sa performansama, mogu da generišu više buke od mekših smeša, poput onih koje se koriste u gumama za sneg.

Posetite naše servise u Teodora Hercla i u Tošinom Bunaru i rešite vaše nedoumice vezano za pneumatike!

Srdačan pozdrav!
Adam Auto Servis