Sezonska zamena guma – letnja guma novac čuva

Sezonska zamena guma na automobilima je praksa koja podrazumeva zamenu guma na vozilu u skladu sa promenom godišnjeg doba i vremenskih uslova. Ova praksa se odnosi na zamenu letnjih guma sa zimskim gumama i obrnuto.

Letnje gume: Letnje gume su optimalne za vožnju tokom toplijih meseci godine, jer su dizajnirane da pružaju dobro prianjanje i performanse na suvim i vlažnim putevima pri visokim temperaturama. One imaju tvrđu gumenu smešu i manje šare nego zimske gume. Maksimalne performanse pokazuju na temparaturi od 7+ stepeni celzijusa.

Zimske gume: Zimske gume su posebno dizajnirane za vožnju po hladnom vremenu, snegu, ledu i kiši. Imaju mekšu gumenu smešu koja omogućava bolje prianjanje u hladnim uslovima, dok im dublje šare omogućavaju bolje upravljanje na snegu i ledu. Maksimalne performanse pokazuju na temparaturi manjoj od 7 stepeni celzijusa.

Sezonska zamena guma je važna jer prilagođava performanse guma promenljivim vremenskim uslovima, što poboljšava sigurnost i upravljivost vozila. Mnoge zemlje imaju zakonske propise koji zahtevaju upotrebu zimskih guma u određenim periodima godine, posebno u uslovima snega i leda kao što je primer kod nas kada od oktobra morate imati zimske gume na vozilu ukoliko ima snega i leda, u protivnom ako dođe do ne zgode automatski ćete snositi krivicu za istu i ako nisti krivi – pritom osiguravajuće kuća neće prihvatiti isplatu bilo kakve štete.

Da bi sačuvali zimske gume od habanja i sačuvali njihove performanse sada je momenat da to uradite u jednom od naših servisa u Zemnu ili na Novom Beogradu… pogledajte kontakt podatke i adrese OVDE

Zakažite vaš termin, a mi vas spremni čekamo…

Vaš Adam Auto Servis