Pronicljivi saveti za kupovinu nove letnje auto gume

Svaki potez koji napravite kao vozač, nove letnje gume reflektuju na podlogu. Istrošene gume samim tim ugrožavaju celokupno vozilo i njegove korisnike. Ako želite da zamenite felne ili točkove kao i gume, a o njima ne znate mnogo, ovi saveti vam mogu pomoći da započnete.

Informišite se o osnovama guma 

Prvo morate razumeti osnovne komponente guma i kako rade. Na primer, postoji preko 20 komponenti automobilskih guma. Ako pravilno razumete kako ove komponente rade zajedno, moći ćete da odaberete gume koje najbolje rade za vaše vozilo i za vaše potrebe.

Izaberite prave nove letnje gume za svoje vozilo 

Odabir guma pogrešne veličine jedna je od najvećih grešaka koje možete napraviti prilikom zamene. Na bočnom zidu svake gume nalazi se kod koji govori o njegovoj veličini i mogućnosti. Ako su vam potrebne terenske gume, proverite njihov spoljni prečnik. Ocena brzine, vuče, konstrukcije i opterećenja također trebaju biti uzeti u obzir s obzirom da su ključni aspekt sigurnosti.

Razmislite o uslovima u kojima ćete se voziti

Nakon što pronađete prave nove letnje gume za vas, proverite šta preporučuje vaš priručnik proizvođača, vaše potrebe / prioritete i opterećenje koje ćete prevoziti. Uobičajena pitanja koja treba da postavite uključuju vrstu vožnje koja vam je potrebna (bilo mekana, čvrsta ili oboje). Zapamtite da vaš izbor određuje kvalitet vožnje, troškove, mogućnosti i habanje.

Tehnologija guma se razvija i naizgled se vraća u prošlost. Ranije gume, koje su se sastojale od vrlo čvrste gume koja je bila izdržljiva i otporna na proboje polako nalaze ponovo svoje mesto na tržištu. Postoje uobičajene i ravne gume koje se izrađuju na različite načine, ali služe istoj svrsi. Razumevanje ovih stilova i tehnologije guma pomoći će vam da napravite pravilan izbor.

Proverite ekonomičnost i potrošnju goriva 

Ne mogu sve gume pomoći u uštedi goriva. Guma koju odaberete određuje kako štedite troškove na gorivu. Postavljanje druge gume od prethodne uticaće na troškove goriva negativno ili pozitivno.

Pažljivo proverite gazište 

Koliko dugo traje vaša guma zavisi od nekoliko faktora poput klime, načina vožnje i uslova na putu, između ostalih. Izaberite gumu sa čvrstim gazištima koja će vam služiti nekoliko godina, čak i u najgorim uslovima na putu. Celogodišnja guma će verovatno odraditi najbolji posao u ovoj oblasti.

Pridržavajte se preporuke proizvođača 

Svako vozilo dolazi sa uputstvima proizvođača o veličini i tipu guma u ​​zavisnosti od različitih faktora, kao što je prethodno pomenuto. Priručnici takođe imaju nekoliko opcija prilagođenih točkova i guma koje vam mogu dobro poslužiti.

Ako ne znate, može vam pomoći sledeći link na kome kada unesete vozilo, marku i godište možete dobiti koja je odgovarajuća dimenzija za vaše nove letenje gume. https://bit.ly/35BAj07

A ako je sve ovo komplikovano za vas, slobodno nas pozovite da zajedno pronađemo odgovarajuće nove letnje gume i zakažemo vaš termin za zamenu! Kontakt podaci

Srdačan pozdrav – Adam Auto Servis 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *