Loše vreme ne postoji, postoje loše ili ne adekvatne gume na Vašem automobilu

Loše vreme ne postoji, postoje loše ili ne adekvatne gume na Vašem automobilu

 

Da li oblačite papuče zimi kada izlazite u šetnju po snegu? A leti zimske duboke cipele sa debelim đonom?

Poštovani prijatelji i pratioci našeg rada, malko smo se našalili, ali kako u svakoj šali ima pola istine…. ovo je zaista za poređenje sa gumama na Vašem automobilu i vremenskim prilikama. U nekom predhodnom periodu smo već pisali o ovome, ali kako je ponavljanje majka mudrosti i za one koji eventualno nisu bili u prilici da se informišu evo pojašnjenja o razlikama između letnjih i zimskih pneumatika!

LETNJE GUME

Stvorene za lepo vreme i prijatne temperature, njihov sastav je prilagođen tome da su funkcionalne do +7 stepeni C! Ispod pomenute temperature one postaju previše krute, gube svojstvo, nema prijanjanja na podlogu kakvo bi trebalo da bude, samim tim upravljivost je loša… jednostavno ne rade! 😀 Nemojte misliti da one nemaju rešenje za letnje pljuskove i kišu, naravno da imaju samo je odvod količine vode manji nego kod zimskih pneumatika!

ZIMSKE GUME

Ako se sada zimske gume nalaze na vašem limenom ljubimcu prekomerno se troše i zimu nećete dočekati sa njima! Njihov dizajn je prilagođen velikoj količini bljuzgavice, vode, leda, snega. Sama smeša od koje je napravljena je puno mekša i sadrži više silicijuma koje je čini mekšom da bi na niskim temperaturama bila elastačina i pružala bolje prijanjanje na podlogu pritom odvodeći puno veću količinu vode.

ZAKLJUČAK:

Ne postoji loše vreme, samo prilagodite brzinu uslovima puta i koristite adekvatne pneumatike za Vaše vozilo!

Ovde možete proveriti raspoloživost i cene pneumatika 

Želimo Vam srećan i bezbedan put!

Adam Auto Servis

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *