LETNJE GUME

Letnje gume su namenjene za vožnju tokom letnjih meseci, kada su temperature stabilno iznad 7°C i kada nema snega i leda na putu. One su napravljene od mekših materijala koji omogućavaju bolje prianjanje i kočenje na suvom i vlažnom putu u uslovima toplijih temperatura.

Evo nekoliko važnih stvari koje treba imati u vidu kada su u pitanju letnji pneumatici:

Proverite stanje vaših guma – Pre nego što stavite letnje gume na vaš automobil, obavezno proverite stanje guma, uključujući i dubinu gazećeg sloja, stanje bokova gume i pritisak u gumama. Pravilno održavanje i pravilna upotreba guma su od vitalne važnosti za vašu bezbednost na putu.

Pravilno izaberite dimenziju i tip guma – Važno je da izaberete letnje gume koje su pravilne dimenzije za vaš automobil i koje su optimalne za uslove na vašem putu. Postoje različite vrste letnjih guma koje se razlikuju po svojim karakteristikama i performansama, tako da je važno da odaberete one koje najbolje odgovaraju vašim potrebama.

Pratite preporučeni pritisak u gumama – Pravilno podešavanje pritiska u gumama je ključno za optimalne performanse i dugovečnost guma. Pratite preporučeni pritisak u gumama koji je naveden u uputstvu za vaš automobil i redovno proveravajte pritisak u gumama.

Zamenite stare gume – Letnje gume treba zameniti kada je dubina gazećeg sloja manja od 3mm ili ako su stare više od pet godina, čak i ako se čine u dobrom stanju. Stare gume mogu postati tvrđe i izgubiti na performansama, pa ih treba zameniti bez obzira na to koliko su malo korišćene.

Ukratko, letnje gume su namenjene za vožnju tokom letnjih meseci, kada su temperature stabilno iznad 7°C i kada nema snega i leda na putu. Pravilna upotreba, održavanje i izbor guma su ključni faktori za vašu bezbednost na putu. Za sva eventualna pitanja ili pomoć oko odabira letnjih guma koje odgovaraju vašem vozilu i načinu eksploatacije stojimo vam na raspolaganju.

Posetite nas u Zemunu: Teodora Hercla 42 i Novi Beograd: Tošin Bunar 166

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *