Letnje gume – zimske gume!? Prave gume za pravo godišnje doba – Michelin predstavlja

Letnje gume – zimske gume!?

Prave gume za pravo godišnje doba – Michelin predstavlja

Sa promenom vremenskih uslova takođe treba promeniti i gume na Vašem automobilu!

Leto – Suv kolovoz

Tokom leta, 76% saobraćajnih nezgoda desi se na suvim površinama – kažu sa instituta za istraživanje saobraćajnih nezgoda (VUFO) Tehnološki Univerzitet u Drezdenu. 12.000 analiziranih saobraćajnih nezgoda tokom 12 godina.

1,5 metara je prosečno smanjenje puta kočenja LETNJE GUME u odnosu na ZIMSKE GUME pri brzini od samo 50 km/h, kočenje na suvoj površini do zaustavljanja. (TUV SUD testovi, koristeći veličinu 205/55 16H, sprovedeni na temperaturi između 13 i 26 stepeni C).

Leto – Mokar kolovoz

Tokom leta, 24% saobraćajnih nezgoda desi se na mokrim površinama – kažu sa pomenutog instituta.

4 metra je prosečno smanjenje puta kočenja LETNJE GUME u odnosu na ZIMSKE GUME. Kočenje na 80km/h do zaustavljanja na mokroj površini. (TUV SUD testovi, koristeći veličinu 205/55 16H, sprovedeni na temperaturi između 11 i 24 stepeni C).

ZIMA – Mokar kolovoz

1 od 3 saobraćajne nezgode se desi na mokrom kolovozu.

1,5 metara je prosečno smanjenje puta kočenja ZIMSKE GUME u odnosu na LETNJE GUME pri brzini od samo 50 km/h, kočenje na mokroj površini do zaustavljanja. (TUV SUD testovi, koristeći veličinu 205/55 16H, sprovedeni na temperaturi između 4 i 6 stepeni C).

ZIMA – Sneg na kolovozu

Tokom zime, rizik zbog snega na kolovozu je 5x veći nego na suvim putevima.

LETNJE gume na putu pod snegom bez problema mogu savladati uspon do 4 stepena, dok je kod ZIMSKIH guma to 13stepeni, tako da je veoma jasno koji je procenat učinka kod ZIMSKIH GUMA u poređenju sa LETNJIM gumama – procenjeno na osnovu testa ubrzanja na površini prekrivenoj snegom, od 5 do 30 km/h. (TUV SUD testovi, koristeći veličinu 205/55 16H, sprovedeni na temperaturi između -4 i -6 stepeni C).

30 metara je prosečno smanjenje puta kočenja ZIMSKE GUME u odnosu na LETNJE GUME. Kočenje pri brzini od samo 50 km/h do zaustavljanja na površini prekrivenoj snegom. (TUV SUD testovi, koristeći veličinu 205/55 16H, sprovedeni na temperaturi između -6 i -4 stepeni C).

ZIMA – Led na kolovozu

Tokom zime, rizik zbog leda na kolovozu je 10x veći nego na suvim putevima.

20 metara je prosečno smanjenje puta kočenja ZIMSKE GUME u odnosu na LETNJE GUME. Kočenje pri brzini od samo 30 km/h do zaustavljanja na zaleđenoj površini. (TUV SUD testovi, koristeći veličinu 205/55 16H, sprovedeni na temperaturi između -12 i -7 stepeni C).

Srdačno Vas pozdravljamo i nadamo se da Vam je članak bio koristan!

Vaš Adam Auto Servis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *