Letnje gume – dubina šare

Hajde da rešimo misteriju – Letnje gume – dubina šare.

Svi koji nas pratite ili ste naši klijenti dobro znate da je od 01.04. počela sezona letnjih guma koje treba da su na vozilu do 01. novembra, a da nije pametno voziti zimske gume po toplom letnjem asfaltu. Razlozi su poznati – zimske gume se zbog svojstva smeše od koje su napravljene brže habaju i uništićete ih nepotrbno, drugi razlog je što niste bezbedni u vozilu jer je guma premekana i nema dobro prijanjanje na podlogu. Vratimo se na temu i letnje gume – dubina šare

Zakon je tu jasan, letnje gume moraju imati u najgorem slučaju 1,6 mm dubinu šare, ali kako vi da to znate ako nemate uređaj sa kojim ćete to izmeriti. Nemojte se mučiti…proizvođači su mislili i na to pa su postavili markere na gume kojećete lako uočiti ako obratite pažnju. Na svakom pneumatiku imate dva markera – prvi je 4mm, a drugi – krajnji je 1,6mm.
Letnje gume - dubina šare

Zbog vaše bezbednosti i bezbednosti svih ostalih učesnika u saobraćaju pogledajte markere na vašim gumama i nemojte čekati da bude 1,6 mm, em ugrožavate sebe i ostale učesnike u saobraćaju, em možete platiti kaznu (verujemo da će policija kao i svake godine biti rigorozna po tom pitanju).

U svakom slučaju, mi smo vam na raspolaganju za svaki savet i odabir odgovarajućeg pneumatika po vašim potreba i načinu eksploatacije vašeg vozila. Kontaktirajte nas!

Želimo Vam bezbednu i sigurnu vožnju!

Vaš Adam Auto Servis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *