Hankook test centar za zimske gume

Hankook test centar za zimske gume otvoren pre godinu dana u Finskoj

Hankook Tire otvorio je Technotrac, sopstveni evropski test poligon za zimske gume u Finskoj, dodatno konsolidujući vođstvo tehnologije u automobilskoj industriji.
– Kroz ovaj inovativni test poligon, kompanija još jednom uspešno koristi svoj integrisani pristup u oblasti razvoja i proizvodnje pneumatika u Evropi!

28. februara 2017. godine (Seoul, Koreja) – proizvođač vrhunskih guma Hankook Tire zvanično je otvorio svoj sopstveni evropski objekat za ispitivanje zimskih guma pod nazivom “Technotrac” u Ivalu, u Finskoj, koji se nalazi oko 300 km severno od arktičkog kruga. Finska kompanija Test Vorld Oy je naručena da izgradi objekat krajem 2015. godine. Otvaranje Technotrac-a označava još jednu prekretnicu za Hankook Tire, jer dokazuje da zimske gume za evropsko tržište nisu samo razvijene i proizvedene u Evropi, već mogu čak da se i testiraju pod stvarnim evropskim zimskim uslovima.

Novi test objekat sastoji se od ravnih traka koje se koriste za testiranje kočenja, vuče i bočne stabilnosti na snegu ili ledu, kao i dve snežne staze za manipulaciju pod snegom za subjektivnu evaluaciju pneumatika, posebno dizajnirane da zadovolje potrebe proizvođača premium vozila lociranih u Nemačkoj. Na lokaciji se nalazi i izvrsna infrastruktura, sa kancelarijama, konferencijskim salama i čak vrhunskim radionicama, kao i velikim skladištem. Stabilni i produženi zimski uslovi u Ivalu bili su jedan od ključnih faktora koji su uticali na odluku o izgradnji najsevernijeg zimskog test poligona u svetu.

Kroz Technotrac, Ivalo, Hankook Tire je u stanju da obezbedi sopstvenu originalnu tehnologiju sa ojačanim osnovnim primenjenim istraživanjima, uključujući novu tehnologiju materijala, zimsku gumu i profil. Test infrastruktura takođe omogućava više od dve hiljade skupova evaluacija guma, povećavajući tačnost uslova testiranja zimskih pneumatika. Pored toga, omogućava blagovremeni odgovor na zahteve OE i kupce na evropskom tržištu.

Sa svojom istorijom zasnovanom na snažnom istraživanju i razvoju, Hankook Tire se trudi da ostvari tehnološko liderstvo na globalnom tržištu. Kompanija agresivno i dosledno investira u istraživanje i razvoj kako bi poboljšala svoju inovativnu tehnologiju, uspešno dokazujući svoje postignuće za globalnu top-tire tehnologiju i vrhunski kvalitet.

“Technotrac, Ivalo, je još jedno svedočenje koje predstavlja našu jaku globalnu konkurentnost kroz vođstvo tehnologije”, rekao je Seung-Hva Suh, potpredsednik i izvršni direktor Hankook Tire. “Proaktivno suočavajući se sa brzim promenama u poslovnom okruženju i pružanjem proizvoda optimizovanih za različite potrebe klijenata, nastavićemo sa sticanjem robusnijih, naprednih istraživačkih i razvojnih mogućnosti kao globalne marke marke guma”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *