Goodyear za predstojeću zimu predstavlja novost

Goodyear UltraGrip Performance+ SUV za više kilometara i bolje prianjanje.

Goodyear za predstojeću zimu predstavlja novost koja će oduševiti vozače SUV vozila, novi pneumatik UltraGrip Performance+ SUV. Nova serija pneumatika pokriva rastuće tržište SUV i krosover vozila, i vozačima nudi tehnološki usavršene zimske pneumatike koji povećavaju svestranost primene vozila i doprinose većoj bezbednosti.

Auto Bildje pneumatik Goodyear UltraGrip Performance+ za konvencionalna putnička vozila već proglasio pobednikom na testu jedanaest marki zimskih pneumatika. I pneumatik UltraGrip Performance+ SUV odlikuje tehnologija nagrađivanih pneumatika, koja se ovaj put nudi u seriji posvećenoj sve važnijem tržištu SUV vozila.

Brzorastuće tržište 

Tržište SUV pneumatika jedno je od najbrže rastućih u industriji pneumatika. Vozači koji žele svestranost svojih SUV vozila traže pneumatike koji zadovoljavaju njihovu potrebu za bezbednošću i pouzdanim prianjanjem. Kao rezultat, ovo tržište beleži značajan rast, u poslednjoj deceniji čak 8%.U segmentu SUV vozila primetan je i prelazak na sve veće naplatke. Za period 2019–2024. predviđa se rast prodaje pneumatika za naplatke prečnika većeg od 19”, za čak 8%.

Tehnologija koja pobeđuje u segmentu vrhunskih pneumatika

Zahvaljujući inovativnim tehnologijama pneumatici UltraGrip Performance+ SUV mogu se pohvaliti sa čak 13 procenata većom potencijalnom kilometražom i unapređenim performansama u svim zimskim uslovima3. Inovacije, zaslužne za ove izvanredne performanse, su:

  • Tehnologija Mileage Plus: visoka elastičnost gazećeg sloja unapređuje otpornost na habanje i povećava izdržljivost i kilometražu.
  • Tehnologija Winter Grip: nova smeša povećava elastičnost pneumatika na niskim temperaturama, osiguravajući na taj način bolje prianjanje na snegu i ledu.
  • Tehnologija Traction Protect: uključuje naprednu smolu koja omogućava brže pretvaranje sila kočenja u prianjanje.

Bogata ponuda uključuje 33 dimenzije, od 16” do 20”. Tako pokriva širok spektar SUV i krosover vozila, od kompaktnih gradskih automobila do velikih vrhunskih vozila sa pogonom na sva četiri točka. 

1 Auto Bild Sportscars (NEM) – Br. 11, novembar 2019. godine

2 Izvor: Europool Europe uklj. rusku i IHS prodaju novih vozila u Evropi (bez Srednjeg istoka i Afrike)

3 Interni komparativni test sa prethodnikom

Možda je vama čudno što na +40 pišemo o zimskim gumama, ali mi već razmišljamo o zimskoj sezoni, pratimo aktuelnosti i trendove kako bi vas na vreme obavestili i upoznali sa novitetima i za vas spremili najbolje iz sveta pneumatika.

Srdačan pozdrav
Vaš Adam Auto Servis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *