Continental WinterContact TS 870

Upoznajte novu generaciju zimskih guma: Continental predstavlja WinterContact TS 870

  • Nove vrhunske zimske gume povodom proslave 150. rođendana kompanije
  • Testiranjem dokazane izvanredne performanse
  • Slavljenička kampanja povezana sa lansiranjem

Iako se čini da je teško nadmašiti performanse premijum guma vrhunskog kvaliteta, inženjeri kompanije Continental ponovo su prevazišli sebe. Ove zimske sezone na tržište dolaze dva uzbudljiva nova proizvoda – naslednici serijskih pobednika i najčešće preporučenih proizvoda na nezavisnim testovima guma – Continental WinterContact TS 870

Continental WinterContact TS 870: idealan izbor za automobile srednje veličine

Naslednik visoko rangiranog modela WinterContact TS 860, veoma hvaljenog u stručnim medijima, kombinuje izvanredne zimske karakteristike sa odličnim performansama po vlažnom vremenu.

Continental WinterContact TS 870 je u smislu konstrukcije, dizajna gazećeg sloja i smeše od temelja novo razvijen proizvod. Ishod je model koji, u direktnom poređenju, pruža tri odsto kraći kočioni trag na ledu i pet odsto bolje upravljanje na snegu. S obzirom na oprečne ciljeve sa kojima se razvojni inženjeri redovno suočavaju u pogledu svojstava relevantnih za bezbednost u odnosu na ekološke performanse, napredak postignut u obe oblasti je impresivan – povećanje kilometraže od deset procenata prati smanjenje otpora kotrljanja za dva procenta.

Novo razvijene 3D preklopne lamele za bolje prianjanje

Za proizvođača, neke od prednosti ovakvog dizajna su novo razvijene 3D preklopne lamele, koje u gazećem sloju stvaraju još veće džepove za sneg, budući da se najbolje prianjanje u snežnim uslovima postiže upravo “lepljenjem”snega sa snegom.

Šta to znači? Sneg ulazi u šare gazećeg sloja gde se „sabija“, a potom se tako sabijen u gumama stapa sa snegom na putu. Što bolje šare gazećeg sloja zadržavaju nabijeni sneg, bolje je prianjanje guma. Upravo na tom polju Continental koristi Snow Curve+tehnologiju. Gume sa ovom tehnologijom imaju posebnu strukturu zida sa žljebovima koja se sa sabijenim snegom spaja na više od 1.000 tačaka u gazećem sloju. Ovo pruža bolje prianjanje i omogućava bolji prenos kočionih sila – posebno u krivinama. Kako bi dodatno smanjio kočioni trag na klizavim zimskim putevima, Continental je povećao broj blokova gaznog sloja u kontaktnom delu WinterContact TS 870 za čak deset odsto. Rubovi i lamele u ovim blokovima deluju kao brisači vetrobrana, brzo raspršujući otopljeni sneg i obezbeđujući dobro prianjanje nazaleđenim površinama.

Žlebovi u obliku slova V poboljšani su valovitim središnjim žlebom koji prolazi oko gume

Continental WinterContact TS 870 ima uzorak gazećeg sloja u obliku slova V, koji su u svojili mnogi proizvođači guma. Upečatljiva inovacija ovde je, međutim, to što glavni žlebovi u obliku slova V idu ka talasastom središnjem žlebu koji se proteže oko gume, dajući novom Continental zimskom ekspertu potpuno drugačiji izgled od većine njegovih konkurenata. Ipak, to nije sve, kombinacijom centralnog sa hidro-žlebovima, stručnjaci su postigli još brže istiskivanje vode prilikom vožnje po kiši. Ovo pruža još efikasniju zaštitu od akvaplaninga i dodatno poboljšava performanse kočenja na mokrim putevima. Još jedan faktor koji pomaže pri postizanju kratkog kočionog puta je novo razvijena masa gazećeg sloja koja se, kao i u prethodnom modelu, naziva Cool Chili, a sa svojom mešavinom specijalnih smola obezbeđuje bolje prianjanje i kraći kočioni put na mokrom, dok istovremeno smanjuje otpor kotrljanja, smanjuje potrošnju goriva, a time i emisiju CO2.

TÜV SÜD testiranje: WinterContact TS 870 najbolji pri kočenju na mokroj površini, upravljanju na mokrom kolovozu i prianjanju na snegu.

Izvanredne performanse ove inovativne gume zahladno vreme potvrđene su i nezavisnim testom koji je sproveo TÜV SÜD na zahtev kompanije Continental u februaru i martu 2021. godine, između ostalog, naWV Golf VII sa gumama široke veličine 225/45 R 17. Nemački proizvođač vrhunskih guma odlučio se za ovaj pristup budući da su početak proizvodnje odložile mere preduzete prošle godine u borbi protiv pandemije korona virusa.

„Lansiranje tržišta moralo je biti odloženo. Kao rezultat toga, WinterContact TS 870 nije uključen u ADAC test zimskih guma 2021. godine. Da bismo uprkos tome našim prodajnim partnerima i krajnjim korisnicima obezbedili nezavisan, kvalifikovan dokaz performansi, zadužili smo TÜV SÜD da sertifikuje karakteristike proizvoda u poređenju sa njegovim najvažnijim konkurentima“, rekao je Ralf Hofman, šef marketinga i cena za putnička vozila i lake kamione u Nemačkoj.

Sve obuhvatni program podrazumevao je sve standardne testove na snegu, mokrim i suvim putevima, kao i ekološke kriterijume poput otpora kotrljanja i buke. Osim toga i pređena kilometraža je dokumentovana u dodatnom testu u martu i aprilu. Na osnovu svega toga, TÜV SÜD je sertifikovao WinterContact TS 870 kao gumu uravnoteženih kvaliteta na najvišem nivou u zimskim uslovima. U svim testiranim disciplinama nova Continental guma za hladno vreme osvojila je prva tri mesta – sa najboljim ocenama u kočenju na mokrom putu, upravljanju na mokrom i prianjanju na snegu.

WinterContact TS 870 razvijen je za modele kao što su WV up!, WV Golf i Citroen C4, ali i za modele sa nešto višim cenama, uključujući BMWserije 1 i serije 3. Početni asortiman proizvoda sadrži 19 veličina za felneod 14 do 17 inča, dok će sledeće godine asortimanu biti dodatojoš 45 veličina.

Ne zaboravite da kupovinom 4 zimska pneumatika ostvaruje pravo na poklon, pročitajte detalje u našem predhodnom tekstu

Vaš Adam Auto Servis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *