Continental gume za budućnost u pokretu

Continental gume za budućnost u pokretu

Je slogan kompanije Continental AG, veoma ozbiljne Nemačke kompanije koju želimo da Vam predstavimo.

Continental je osnovan u Hanoveru 1871. godine kao korporacija “Continental-Caoutchouc- und Gutta-Percha Compagnie”. Proizvodnja u glavnoj fabrici u Hanoveru uključivala je proizvode od mekane gume, gumirane tkanine i čvrste gume za vagone i bicikle.

Godine 1898. početni uspesi u razvoju i proizvodnji slavili su proizvodnjom automobilskih pneumatskih guma sa ravnim gazećim slojem. Na prelomu veka Continental-ova balonska tkanina koristila je za zaptivanje gasnih ćelija prvog nemačkog vazduhoplova.
1905. godine, Continental je postao prva kompanija na svetu koja je razvila zupčaste kaiševe za automobile, a 1905. godine započeli su i proizvodnju zakovice protiv skidanja guma. Tri godine kasnije su izmislili odvojivi obruč točkova za touring automobile.
Godine 1909, francuski aviatičar Louis Bleriot je bio prva osoba koja je letela na Engleskom kanalu. Leteće površine njegovog monoplana pokrivene su materijalom Continental Aeroplan.

Krajem 1920-ih, kompanija se spojila sa većim kompanijama u gumarskoj industriji kako bi formirala “Continental Gummi-Verke AG”.

1951. godine započeli su sa proizvodnjom transportnih traka za čelične žice.
1955. godine su bili prva kompanija koja je razvila vazdušne jastuke za kamione i autobuse. Serijska proizvodnja gumenih remena započela je 1960. godine, a oko 30 godina kasnije proizveli su prve ekološki prihvatljive gume za putnička vozila na tržište.

1995. godine osnovana je divizija Automotive Sistems za intenziviranje sistemskog poslovanja sa automobilskom industriom. Predstavili su ključnu tehnologiju za sisteme hibridnih pogona još 1997. godine.

Danas se Continental nalazi među prvih pet proizvođača opreme za automobile širom sveta. Kao dobavljač kočionih sistema, sistema i komponenti za pogon i šasije, instrumente, infotainment rešenja, elektronika vozila, gume i tehničke elastomere, Continental doprinosi poboljšanju bezbednosti vožnje i globalnoj zaštiti klime. Continental je takođe kompetentan partner u mrežnoj komunikaciji automobila.

Korporacija Continental je podeljena u automobilsku grupu i grupu za gume, a sastoji se od pet divizija:

  • Šasija i bezbednost se fokusiraju na savremene tehnologije za aktivnu i pasivnu bezbednost i za dinamiku vozila.
  • Povertrain predstavlja inovativna i efikasna sistemska rešenja za pogon današnjice i budućnosti za vozila svih kategorija.
  • Unutrašnjost kombinuje sve aktivnosti vezane za prezentaciju i upravljanje informacijama u vozilu.
  • Gume nudi prave gume za svaku primenu – od putničkih automobila preko kamiona, autobusa i građevinskih vozila do specijalnih vozila, bicikala i motocikala. Continental pneumatici predstavljaju odličan prenos snage, izuzetno pouzdano praćenje u svim vremenskim uslovima i visoku ekonomičnost.
  • ContiTech razvija i proizvodi funkcionalne delove, komponente i sisteme za automobilsku industriju i za druge ključne industrije.

Nadamo se da smo Vam uspeli predstaviti kompaniju na pravi način kako bi ste mogli sagledati njihovu ozbiljnost i profesionalnost.

U našim servisima  u Zemunu i Novom Beogradu možete kupiti gume za vaš automobil između ostalih svetskih brendova i gume ovog renomiranog proizvođača.

Srdačan pozdrav

Adam Auto Servis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *