Continental AllSeasonContact – Budite gospodar svih godišnjih doba

Continental AllSeasonContact

Continental nudi najbolje moguće rešenje svima koji traže vrhunski pneumatik. Kako svesezonski pneumatici postaju trend u svetu, nemačka tehnološka kompanija bila je veoma angažovana na razvoju pneumatika za sve one koji žele jedno rešenje i za letnje i za zimske uslove. Continental AllSeasonContact, predstavljen 2018. godine, već se dokazao i pokazao na putevima i nezavisnim testovima.    

Continental je i dalje snažno usredsređen na karakteristike bezbednosti i razvio je pneumatike za sve sezone koji su više nego prikladni za sve kategorije vozača (i vozila) za koje su namenjeni. Ovaj pneumatik predstavlja dobar izbor u oblastima bez većih kolebanja temperature, tj. bez suviše toplih leta, sa blagim i kišovitim zimama. Pneumatici za sve sezone prikladni su za vožnju na mestima i u gradovima bez čestih snežnih padavina, ali uz redovno i blagovremeno čišćenje napadalog snega. Takođe mogu biti dobar izbor za vozače koji godišnje prelaze malu kilometražu. Ako spadate u neku od ovih kategorija, svakako ćete imati mnoge koristi od svesezonskih pneumatika, dok se ostalima preporučuje korišćenje letnjih pneumatika u letnjim uslovima, a zimskih u zimskim. Svesezonski pneumatici uvek će biti kompromis između ova dva tipa pneumatika.

Continental AllSeasonContact PROJEKTOVANI ZA CELOGODIŠNJU BEZBEDNOST

Mokar kolovoz, blatnjavi putevi i bare kojima nema kraja: AllSeasonContact spreman je za sve. Zahvaljujući spoju otvorenih ramena za vrhunsko ponašanje pri akvaplaningu i krutoj šari, vozač ima kontrolu tokom cele godine. Smesa sa silicijumom obezbeđuje pouzdano prijanjanje i performanse kočenja tokom cele godine. AllSeasonContact takođe štedi gorivo, smanjuje emisije CO2 i pruža vrhunsku efikasnost u vožnji. Oznaka planine s tri vrha i pahuljicom (3PMSF) na bočnom zidu označava da je pneumatik usklađen sa zakonima o zimskoj opremi za vozila u većini evropskih zemalja sa strogim propisima. 

NAJVIŠE PREPORUKE NA TESTOVIMA

Rezultati nezavisnih testova mogu biti presudan činilac pri izboru pneumatika. AllSeasonContact redovno dobija najbolje preporuke. Evo tek nekoliko primera koji oslikavaju njegov uspeh: AllSeasonContact zauzeo je prvo mesto na ADAC-ovom svesezonskom testu za 2020. godinu (235/55 R17), s priznanjem za performanse na mokrom kolovozu i snegu. Nemački ACE, zajedno sa GTÜ i austrijskim partnerskim klubom ARBÖ, proglasio je gumu AllSeasonContact™ pobednikom „Testa svesezonskih pneumatika za 2019” (205/60 R16). Pneumatik je dobio sjajne preporuke i najviše ocene za performanse i upravljivost na vlažnoj podlozi, kao i otpor kotrljanja. Auto Bild u svom „Supertestu svesenzonskih pneumatika za 2020” (205/55 R16) navodi da se ovaj pneumatik odlikuje ubedljivim sveukupnim performansama uz najbolje zimske karakteristike i odličnim odnosom cene i kvaliteta. Takođe se ističu izvrsne performanse pri akvaplaningu, precizan odziv upravljača, velika kilometraža i otpor kotrljanja koji doprinosi uštedi goriva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *